top of page
DBR_1266.JPG

Speltheater

In de basisgroep leer je de basistechnieken van het acteren: stem, lichaam, expressie, geloofwaardigheid, personage en emoties. Je krijgt 3u/week les waarvan 1u stemtraining en dictie (dramastudio).

Bij de gevorderden verfijnen we de basisvaardigheden door verschillende stijlen uit te proberen, de waaier aan emoties uit te breiden en het moeilijkere tekstwerk te brengen. Je krijgt 3u/week praktijk toneelspel. Daarbovenop gaan we naar 5 theatervoorstellingen kijken in het kader van het van het vak Dramalab.

Tijdens de opleiding krijg je bovendien de kans om als stage mee te draaien in de twee Stalstudioproducties die we per seizoen brengen, o.l.v. professionele regisseurs. Daar leer je de kneepjes van het vak door samen te werken met afgestudeerden aan Stalstudio!

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Infosessie

Woensdag 13 September 2023
20u

Na een uiteenzetting over de werking van Stalstudio en de inhoud van de lessen, krijg je de kans om met de leerkracht en leerlingen na te praten. De teksten voor de oriëntatieproef worden meegegeven.

Oriëntatieproef

Woensdag 20 September 2023
20u

Alle kandidaten brengen een tekst uit het hoofd en doen een improvisatieoefening met andere kandidaten. Na bespreking van de jury wordt meteen advies gegeven over welke discipline (speltheater of verteltheater) het best bij je past.

Praktische info

Lesdag basisgroep

Woensdagavond

Lesdag gevorderden

Dinsdagavond

Dramalab (voorstellingen bijwonen doorheen het schooljaar)

Open lesdag

Woensdagavond 21/06/23 20u30-22u

Geen les tijdens de schoolvakanties

bottom of page