Feestseizoen!

“Figaro” gaat van start vanaf 13 oktober maar dat is nog maar onze eerste feestproductie! Wij brengen maar liefst vier producties dit seizoen.

Onze tweede productie is “De koning sterft”

De koning sterft is een herneming van het voorbije examen van de leerlingen dat met zeer veel lof werd onthaald. We brengen een heerlijk absurd drama over sterfelijkheid met pittig en geestig acteerwerk.

feestseizoen1

Aan sterven denken we niet. We zijn een kei in het ontkennen van onze sterfelijkheid. We huppelen, hollen of strompelen door het leven met de ogen gericht op de toekomst zonder ook maar rekening te houden met het mogelijke einde van de rit.

Tot die donkere dag komt … De dag dat de tijd even stilstaat. Bij jezelf, of iemand die je liefhebt. Er is dan geen houvast meer, niets heeft belang noch waarde, er rest alleen nog maar het hier en nu. Zodoende kan het rouwproces zich, eenzaam in een hoekje, ontrollen. Dat is het ook voor koning Bérenger I. Hij krijgt te horen dat hij aan het eind van de voorstelling zal sterven.

De koning sterft schreef Ionesco met het doel om te leren omgaan met de dood. Als oefening. Ik zou het willen omkeren: laat deze de koning sterft ons leren omgaan met het leven. Laten we kiezen voor verbondenheid, intensiteit en gevoeligheid. Want dat is theater: een spiegel van de ziel, een pleister op de wonde, een absurde voorstelling van een schijnbare werkelijkheid die wij allemaal herkennen als zijnde het leven. (Prisca Heylbroeck)

feestseizoen2

Cast: Sabrina De Rouck, Kyra Hidding, Bruna Isella, Koen Michiels, Cedric Poedts
Regie: Prisca Heylbroeck
Decor: o.l.v. Eric Silverans
Techniek: Geert Bormans en Wannes De Wachter
Speeldata: Februari - maart 2019

De derde productie is “Het staat altijd in de sterren geschreven”

Twee Stallers die hun eigen toneelgezelschap hebben opgericht: SangPourSang. Uiteraard blijven ze ook actief bij Stalstudio. Koo is begonnen bij Stalstudio in 2003, studeerde af in 2006 en is jarenlang de verantwoordelijke geweest wat techniek betreft. Ze is sinds 2014 voorzitter van de Raad van Bestuur en speelde mee in o.a. “Huit Femmes”, “Allo, Allo”, “Das Kalte Kind”, “De Stoel”, “Reidans” en “Nora”. Ilke begon haar Stalcarrière in 2013 en speelde mee in “Het Huis”, “Uw moeder was een Hoer en uw Vader is geweldig!”, “Salpêtrière”, “Boiling Frog” en “Volpone” en zat ook ettelijke keren achter de technische tafel.
Op een redactie start een nieuwe dag met een nieuwe collega. Twee uitersten wat de karakters van de personages betreft, twee actrices met verwante zielen wat pure emoties betreft. Ze nemen je mee in herkenbare situaties en mixen het dolkomische met een vleugje tragiek. Schudden voor gebruik. Genieten!

feestseizoen3

Cast: Ilke Notebaert & Koo Van Damme
Regie: Marinelle De Winne
Speeldata: Maart – april 2019

Onze vierde feestproductie is “YERMA”

Het drama speelt zich af op het Spaanse platteland. Yerma is gehuwd met Juan en wil dolgraag een kindje krijgen. Ze raakt gefrustreerd omdat het niet lukt en spiegelt zich aan de levens van haar vriendinnen die als moeder door het leven gaan. Ze kan haar kinderloosheid niet aanvaarden waardoor ze, gedreven door irrationeel gedrag, haar man vermoordt. Lorca toont vooral de positie van de vrouw in een typische (Spaanse) mannenwereld, waar persoon en ontwikkeling worden gesmoord in taboes en verstikkende tradities. Yerma behandelt de thema's van isolatie, hartstocht en frustratie, maar ook het onderliggende thema van huwelijk, jaloezie en vriendschap.

In mijn bewerking plaats ik de gesloten gemeenschap van het Spaanse platteland tegenover de komst van indringers in de vorm van een reizend circusgezelschap. Het circus staat ook symbool voor non-conformisme, uitbundigheid en excentrieke figuren. We trekken naar buiten in dit 50ste seizoen en spelen deze uitdagende voorstelling op de binnenkoer van het Ruiterijcomplex met een cast van om en bij de 20 spelers.

Cast: Koen Michiels, Cedric Poedts, Wannes De Wachter, Geert Bormans, Sabrina De Rouck, Femke Gits, Bruna Isella, Anne Mie Debois,, Helga Van Dale, Sylvie Kocken, Iris Cayron, Leen De Smet, Katty Poels, Karin Moortgat, Gisèle Smets, Iris Vander Beeten, Ilke Notebaert, Eva Kamanda
Regie: Prisca Heylbroeck
Auteur & bewerking: Federico Gardia Lorca (1934) & Prisca Heylbroeck
Speeldata: Vr. 3/5, za. 4/5, vr. 10/5, za. 11/5, vr. 17/5, za. 18/5 2019
Speellocatie: In open lucht! Op de binnenkoer van het Ruiterijcomplex, Domein Drie Fonteinen

Terug naar het overzicht