Opleidingen

Bij Stalstudio kan je verschillende opleidingen voor volwassenen volgen: speltheater, verteltheater én script. Hieronder vind je meer informatie!

Met vragen over de opleidingen kan je terecht bij: prisca@stalstudio.be. Praktische vragen over inschrijvingen, kostprijs en attesten vind je op: Academie Vilvoorde

Speltheater

In de basisgroep leer je de basistechnieken van het acteren: stem, lichaam, expressie, geloofwaardigheid, personage en emoties. Je krijgt 3u/week les waarvan 1u stemtraining en dictie (dramastudio).

Bij de gevorderden verfijnen we de basisvaardigheden door verschillende stijlen uit te proberen, de waaier aan emoties uit te breiden en het moeilijkere tekstwerk te brengen. Je krijgt 3u/week praktijk toneelspel. Daarbovenop gaan we naar 5 theatervoorstellingen kijken in het kader van het van het vak kunst- en cultuuratelier.

Tijdens de opleiding krijg je bovendien de kans om als stage mee te draaien in de twee Stalstudioproducties die we per seizoen brengen, o.l.v. professionele regisseurs. Daar leer je de kneepjes van het vak door samen te werken met afgestudeerden aan Stalstudio!

Infosessie

Woensdag 9 September 2020 - 20u

Na een uiteenzetting over de werking van Stalstudio en de inhoud van de lessen, krijg je de kans om met de leerkracht en leerlingen na te praten. De teksten voor de oriëntatieproef worden meegegeven.

Oriëntatieproef

Woensdag 16 September 2020 - 20u

Alle kandidaten brengen een tekst uit het hoofd en doen een improvisatieoefening met andere kandidaten. Na bespreking van de jury wordt meteen advies gegeven over welke discipline (speltheater of verteltheater) het best bij je past.

Lesdag basisgroep
Woensdag 19u - 21u

Lesdag gevorderden
Dinsdag 20u - 23u*

Geen les tijdens de schoolvakanties

* + Kunst- en cultuuratelier (voorstellingen bijwonen doorheen het schooljaar)

Verteltheater

In de cursus Verteltheater leer je eerst en vooral een goede stemtechniek, een open lichaamshouding en geloofwaardig vertellen aan. Je ontdekt technieken om je publiek te bespelen en hen mee te nemen in je verhaal. We gaan creatief aan de slag met teksten en leren op een boeiende manier te vertellen. Voorlezen en vertellen, cabaret, luisterspelen, monologen en poetry slam komen aan bod. We werken à la carte.

Je krijgt twee uur les per week: 1 u dramastudio (stemtraining en dictie) en 1u Storytelling (tekstwerk).

Infosessie en open les

Woensdag 9 september 2020 - 19u in Stalstudio

Proefles

Woensdag 15 september 2020 - 19u

Lesdag
Woensdag 19u - 21u

Geen les tijdens de schoolvakanties

Script

Schrijven voor het podium!

Bekijk onze blog

Bedenk, bewerk of schrijf zelf een theaterscène, eenakter, monoloog of toneelstuk!

Wij bieden een opleiding op maat. In het vak SCHRIJVEN word je gedurende een uur per week begeleid bij het schrijven. Daarnaast ga je specialiseren in het schrijven voor de scène in het vak SCRIPT.

Via creatieve schrijfoefeningen leer je jouw eigen stijl en sterktes ontwikkelen in een kleine groep.

De leerlingen spel- en verteltheater vertolken jouw teksten op de scène zodat je meteen kan horen hoe jouw tekst klinkt! Speel je de tekst liever zelf? Ook dat kan!

Bovendien krijg je op het einde van het jaar feedback van professionele mensen die met beide benen in het vak staan.

In de cursus Literaire facetten focussen we op verschillende genres. We bezoeken theatervoorstellingen, gaan naar tentoonstellingen om inspiratie op te doen of naar lezingen van auteurs. En we lezen natuurlijk veel, heel veel!

Info en open les

Woensdag 9 september 2020 - 18u in Stalstudio

Proefles

Maandag 14 september 2020 - 20u

Lesdag
Maandag 20u - 22u

Literaire facetten
activiteiten doorheen het schooljaar*

Geen les tijdens de schoolvakanties

* + 1x/maand maandag 22-23u